Werkbroek troep recht

Net zoals bij de katoenen werkvest komt de werkbroek in een heel assortiment van kleuren voor, van geel tot donkergroen. 


Deze werkbroek heeft de  typische in de rug hoog oplopende snit. Evenwel is er hier in tegenstelling met de gewone wollen broek geen v-split achteraan. Wel is er de stoffen sluitriem met gesp.

De broekzakken hebben ook  de  "accolade" stikking als versterking - versiering.

De knopen voor de bretellen en de sluiting van de gulp zijn van zink en zijn gemarkeerd met ""EQUIPEMENTS MILITAIRES" .De diameter is 16 mm.

 De volledige markering 103 77393 duidt op het 3e linie. Naast deze markering is er ook nog een nummer 43499. Blijkbaar heeft deze broek twee eigenaars gehad.

De herstelling met een stuk stof dat in dit geval nog niet te veel afwijkt in kleur.

foto: Benny Dubois

Op deze foto zijn deze met stof van verschillende kleur herstelde werkbroeken duidelijk waarneembaar. 

Werkbroek troep recht, groen

De hieronder afgebeelde werkbroek is van een vrij late confectie. De kleur is niet zozeer diepdonkergroen maar heeft een eerder blauwe component in het pigment. De constructie is bijna volledig dezelfde als de werkbroek hierboven. In de rug is ze evenwel niet zo hoog oplopend.

De accoladestikking op de zijzakken en de sluitstrap met metalen gesp op achterzijde ontbreken ook hier niet.


De knopen zijn van geperst karton en zijn van een model dat ook voorkomt op de gewone wollen broeken. De diameter is 17 mm voor de twee in de rug en telkens twee links en rechts vooraan voor de bretellen, evenals de sluitknoop vooraan. De knopen van de gulp hebben een diameter van 14 mm.

 


Werkbroek troep cyclist

Naast de gewone rechte werkbroek bestaat ook een werkbroek voor cyclisten.


 

Typische accolade stikking op de zakken, zinken knopen  van 16 mm, gemarkeerd "EQUIPEMENTS MILITAIRES", voor de sluiting vooraan en de bretelknopen.


De knopen onderaan de versmalde broekspijp zijn van kunststof en hebben een diameter van 14 mm.