Tent nieuw model met kap

De tent met kap, dit is het nieuwe model, zoals vermeld in "Reglement op den rekendienst der eenheden, 1934", pagina 365 - 367 heeft meet 166 cm x 172 cm en is daardoor een stuk groter dan zijn voorganger. De kleur is de groene tint. Op elke zijde zijn er telkens acht kleine metalen knopen en acht knoopsgaten. Op de hoeken één grote en drie kleine metalen ringen. Op de langste zijde zijn er centraal twee kleine metalen ringen. Overhoeks centraal een split om het hoofd door te laten indien gedragen als cape. De omsluiting rond de hals is niet meer met een U vormige flap zoals bij het oude model maar met een driehoekige tentvorm die een betere afsluiting om de hals toelaat.

   
De versterkte hoekringen op de vier hoeken en de knoop met knoopsgat, telekens 8 stuks per zijde. De knopen aan weerszijde van het tentzeil zijn met een rivet vastgezet.
   

   

De hoofddoorgang met driehoekige tentvorm die een betere afsluiting omheel de hals toelaat wanneer het zeiltje als cape gedragen wordt.

   

In de kappen bestaan er twee modellen. Een eerste met in de nek enkel drie metalen knopen, een tweede model met 3 knopen en twee knoopsgaten.