Uitrusting model 1933 voor Fusilier Mitrailleur van een Infanterieregiment.
model voor de hulpschutter - bevoorrader.


Dit model van uitrusting heeft riemen om de broodzak en schophouder aan vast te hechten. Dit voor gebruik bij infanterie eenheden.Een smalle riem met gesp verhindert dat de ladertassen naar de zijkant schuiven. 


Elke ladertas bevat 2 laders van de FM30
De munitietas voor eigen wapen.
Aanhechthaak voor de rugzakriemen.

Ladertassen voor de bevoorrader. De patroontas, hier ledig, voor de eigen geweermunitie is duidelijk zichtbaar boven de BAR ladertassen.

Op de linkerzijde van de riem is een lederen versterkingsstuk aangebracht om slijtage door wrijving van de bajonethecht tegen te gaan.

Markering van de fabrikant.verzameling: Patrick Wagner, Frankrijk

Net zoals bij de schutter bestaat er ook een tweede model met een grotere sluitflap.


foto: Frans Gorissen, Nederland

Op deze foto is een FM uitrusting te zien van een afwijkend model. Er zijn namelijk twee patroontassen voor geweermunitie voorzien. De onderste ladertassen sluiten daarenboven met een extra lederen riempje dat volledig omheen de webbing gaat.

Alhoewel deze foto komt uit een reeks waar verder de FM BAR in gebruikt wordt is dit een toepassing van een uitrusting voor de Chauchat.(deze informatie is ook vermeld op het einde van het onderdeel "FM Chauchat 16-30")

Foto uit dezelfde reeks. De man links heeft de oude Chauchat uitrusting aan. De FM BAR staat recht tegen de boom.


Foto: Enzo de Steur

Een gelijkaardige foto uit de periode 1930 ... 1935. De soldaten hebben nog de vest met hoge kraag. Duidelijk zichtbaar zijn de lederen riempjes omheen de ladertassen voor de BAR laders. Aan de licht schuine vorm op de zijkanten is af te leiden dat deze oorspronkelijk voorzien waren voor de licht gekromde laders van de Chauchat. De twee erboven gemonteerde patroontassen voor de geweermunitie sluiten met een drukknop. Ook de koperen gespen tussen de munitietassen en de rugzakriemen zijn voluit zichtbaar. Aan de voorkant van de rechterschouder (links op de foto) is nog net het haakje van de onderste rugzakriem te zien dat onder de arm naar dit aanhechingssysteem loopt.

Zoals op de detail van de BAR schutter links te zien is is er geen onderscheid in uitrusting voor wat betreft de functie van schutter en bevoorrader. Beiden hebben dezelfde uitrusting. De andere infanteristen van deze groep hebben de met lederen patroontassen aangepast versie van de Mills 15 uitrusting.

De rugzakriemen en de kruisriemen van de uitrusting worden bovenop de epauletten van de capotejas gedragen.

De eenheid is het 1e Linie